Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gabona Babona

Dr. Douglas N. Graham
Gabona Babona
Készült: 2016. November 28.

 

9_A „legmegdöbbentőbb” dolog, amit azon az estén hallottam tőle az az volt, hogy a búza és a többi gluténtartalmú gabona ópiumot is tartalmaz.

Paul Shattock az angliai Sunderland Egyetemen végzett kutatásai során arra jutott, hogy számos esetben valószínűleg a gliadiomorfinok (a gluténtartalmú gabona ópiátjai) tehetők felelőssé az autizmus kialakulásáért. Amikor ezeket a gabonákat száműzték az autista gyermekek étrendjéből, a többségük tünetmentessé vált. Nahát!

Azon az estén megvettem néhányat dr. Graham kiadványai közül. Miután egy darabig olvasgattam és az előadáson készült jegyzeteimet nézegettem, arra az elhatározásra jutottam, hogy kipróbálom dr. Graham javaslatait, és kiiktatom a gabonát az étrendemből. Úgy becsültem, hogy körülbelül három napig húzom, de nem volt veszítenivalóm.. A végén aztán mégs veszítettem, mégpedig 27 kg-t, illetve azokat a tüneteket, amelyeket addig az öregedés velejárójaként gondoltam. Azóta már vagy négy év telt el, és én jobb egészségnek örvendek és aktívabb vagyok, mint azt valaha is gondoltam volna azelőtt.

22_A búza nagy mennyiségű savképző ásványi anyagot is tartalmaz, például magnéziumot, potassiumot és foszfort. Az emésztés során a test kénytelen kénytelen kalciumot, egy erőteljesen lúgosító hatású ásványi anyagot kivonni a csontokból, hogy azzal semlegesítse a gabona hatását.

Egy idő után azok az emberek, akiknek a táplálkozásában nagy mennyiségben vannak jelen a búzaalapú ételek, kalciumhiánnyal fognak küzdeni, és csontritkulás alakul ki náluk.

A búza nagyon kevés kalciumot tartalmaz, és alacsony benne a nátrium, kolin, jód, kén és más lúgos ásványi anyagok mértéke. A gyümölcsök és zöldségek (inkább a zöldségek) viszont, ha kalóriák arányában vizsgáljuk, 10-100-szor annyi kalciumot és lúgos ásványi anyagot tartalmaznak, mint a búza.

27_Az emésztőrendszerünknek azokra a lágy, könnyen emésthető rostokra van szüksége, amelyek a gyümölcsökben és a zsenge zöldségekben fellelhetők. A búza rostjai azonban olyan durvák és élesek, mint az apróra darált üveg. Ezek irritáló hatásúak az emésztőrendszerünkre.

30_Ha egyszerre, egy étkezés alatt fogyasztunk keményítő- és fehérjetartalmú ételeket, akkor a testnek egyszerre két különböző kémhatású anyagot kell előállítani a megemésztésükhöz. Ez persze nem lehetséges, hiszen az ellentétes kémhatások semlegesítik egymást. Ennek eredménye a gyengült vagy részleges emésztés. Az emésztési folyamat is sokkal hosszabb, és jóval több energiát is igényel, mintha csak az egyik tápanyagot kellene megemészteni.

31_Mielőtt az emberiség elkezdett gabonát termeszteni, a lélekszáma körülbelül 20000 évente duplázódott meg… ma a népesség irányíthatatlan mértékben növekszik: száma 20 évente nő a kétszeresére.

A gabonafélék erjednek. Az erjedés során két anyag keletkezik: alkohol és gáz. Az alkohol gyorsan átjut a bélfalon, bekerül a vérbe, és bekövetkezi az az állapot, amit „étel okozta részegségnek” nevezhetünk. Az autóvezetők közül többen elbuktak már a szonda megfújásakor, egyszerűen csak a vérükben lévő alkohol miatt, amely az emésztésük során keletkezett. Az alkohol protoplazmikus méreg, ami azt jelenti, hogy elpusztít minden sejtet, amellyel kapcsolatba kerül (a száj és az emésztőrendszer kivétel ez alól, mert azokat egy nyálkahártyaréteg védelmezi).

33_A gyümölcsök emésztéséhez sokkal kevesebb energiára van szükségünk, mint a keményítő emésztéséhez, az így felszabaduló energiát az izmok és a szervek működésére fordíthatja a test. A gyümölcsök, amelyeknek pár perces emésztődésre van szükségük a gyomorban és körülbelül 18 órára a belekben, kalóriánként több energiával látnak el, mint a keményítő, amely 12 órányi emésztést igényel a gyomorban, és három napot a belekben.

35_Sokan, akik ordugulással, asztmával és allergiával küzdenek, örömmel tapasztalják, hogy amint felhagynak a keményítő-tartalmú ételek fogyasztásával, a panaszaink megszűnnek.

36_A glutén tartalmú gabonák a kiváltó oka számos pszichózisnak és idegrendszeri betegségnek. A glutén kémiai vizsgálatok által bizonyítottan több mint 15 különféle ópiát-sorozatot vagy morfinszerű molekulát tartalmaz. A testen kívülről származó ópiátokat „exorphinnak” nevezik. Pszichoaktív jellemzőkkel rendelkeznek, és bizonyos viselkedésmintákra, például függőségből eredő táplálkozási szokásokra hajlamosítanak. A tudósok már az 1960-as évek óta összekapcsolják a gluténfogyasztást a tanulási nehézségekkel és a skizofréniával.

40_Minden sportoló a teljesítménye növekedését fogja tapasztalni, amennyiben javít az étrendje minőségén, és nyers gyümölcsökkel, zöldségekkel, diófélékkel és magvakkal táplálkozik. Minden világklasszis sportoló, akivel együtt dolgoztam, azt állítja, hogy miután áttért a keményítőmentes étrendre, megerősödött, kitartóbb, gyorsabb, hajlékonyabb lett, javult a reakcióideje és az egyensúlyérzéke, és jobban tud összpontosítani.

A sportolók számára igen fontos kérdés a megfelelő sav-bázis egyensúly megléte. Ha egészségesek vagyunk, a vérünk lúgos kémhatású, állandóan körülbelül 7,4 Ph-értékű. Ha a vér Ph-értéke megváltozik, akár csak két tizeddel, abba valószínűleg belehalnánk. Ám a keményítő-tartalmú ételekben előforduló ásványi anyagok – klór, kén, foszfor – savasak. A keményítő fogyasztása kimeríti a lúgtartalékainkat, így egyre romlik az ember teljesítőképessége.

59_A gabonák (elsősorban a búza) a fogszuvasodás első számú kiváltó okai, mivel hajlamosak erjedésnek indulni a fogak között, és így savat termelnek, amely elpusztítja a fogzománcot.