Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Az ionizált víz

 A vízionizáló berendezések 40 éves japán kutatás eredményei. A cél a Himalája hegyi patakjainak megfelelő, tökéletes paraméterű víz előállítása volt. A kutatások 1954-ben kezdődtek. 1965-ben a Japán Egészségügyi és Jóléti Minisztérium bejelentette a magas pH-értékű ionizált víz fogyasztásának jótékony hatásait. Japánban több, mint 20 éve állami szintű tájékoztató propaganda folyik ezen vizek pozitív hatásairól. Ott 4 millió háztartásban van már víz-ionizátor. Kórházakban gyógyításra, éttermekben fertőtlenítésre használják az ionizált lúgos vagy savas vizet.
Japánban a legmagasabb az átlagéletkor a világon (81 év 2006-os adat). Japánban tudják azt, hogy a legjobb befektetés az egészség...

A vízionizátor készülék működési elve
A készülékekben a rajtuk keresztül áramló víz egyik fele OH-ionokkal dúsul (ez lesz a lúgos), a másik fele pedig Hidrogén-ionokkal (ez lesz a savas). Ezt nevezzük ionizációnak.

Tiszta, oxigénben dús, erősen lúgos víz, erős antioxidáns hatásokkal.
Kitűnő kristályszerkezettel és energia-információs szinttel (csak a Jupiter készülékeknél).
Szervezeted méregteleníti, sejtjeidet lúgosítja, belülről hidratál és gyorsítja a regenerációt.


Az ionizált-lúgos víz tulajdonságai


1_Szűrt, tehát tiszta víz.

2_Erősen lúgos kémhatású, ezzel helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Jó oldószer lévén segíti a szervezetben lerakódott salakanyagok feloldását és eltávolítását. Kimossa a felhalmozott savat a vérből, szövetekből, ezzel helyreállítja a szervezet ideális enyhén lúgos kémhatását.


3_Extra elektronokkal (OH-ion) feltöltött, így antioxidáns. Többségükben ezek mobilis elektronok aztán semlegesítik a szabad gyököket, mely gyökök így nem a szervezetünk sejtjeitől rabolnak elektronokat (degenerációt okozva), hanem a megivott víztől. Késlelteti az öregedést és gyorsítja a regenerációt.

Az ionizáltságot ORP-nek nevezzük (Oxidation-Reduction Potenciál) és mV-ban mérjük. Minél nagyobb egy étel vagy ital ORP értéke, annál jobban oxidálja, öregíti a szervezetet. Az ionizált víz NEGATÍV ORP-vel rendelkezik, így megakadályozza és vissza is fordítja a szervezet oxidációját.

 

4_2-3x magasabb az Oxigén tartalma a csapvízéhez képest. Ezek az Oxigén molekulák extra elektronokkal rendelkeznek, így az ionizált víz antioxidánssá válik, akár csak az A, C, E vitaminok.
Az Oxigén elpusztítja a daganatos sejteket, akár csak a káros baktériumokat, vírusokat. A testszöveteket megszabadítja a savas salakanyagoktól. Egészségünk egyik alappillére az elegendő oxigéntartalom a testben, ezért az egyik legfontosabb energiaforrás.

 

5_Az ionizált víz hidratáló képessége 6x nagyobb, mint a hagyományos vízé. A vízmolekulák egymáshoz tapadnak, ezeket az egymáshoz kapcsolódó vízmolekulákat klasztereknek nevezzük. A hagyományos vízben 12-18 vízmolekula alkot egy klasztert, ami túl nagy, hogy egy sejt közvetlenül felszívhassa. Az ionizált vízben csupán 6 vízmolekula alkot egy klasztert. Ez lehetővé teszi, hogy közvetlenül a sejtekbe jusson.
A megbetegedések és öregedés egyik fő oka a dehidratáció. (Minél öregebb valaki, annál kevesebb víz van a testében.) Ha a sejtek tartósan dehidratálódnak, akkor legyengülnek. Ezért igazán értékes tulajdonsága az ionizált víznek a hatszoros hidratáló képesség!

 

6_Az ionizált víz hatékony méregtelenítő. Mivel a víz klasztermérete sokkal kisebb, 6x nagyobb hatásfokkal jut be a testszövetekbe, és onnan könnyedén mossa ki a mérgező savas lerakódásokat. A lúgos kémhatás, a vízben lévő elektronok, sejtszinten, sőt annál is kisebb szinten tisztítják ki a tested. Mint láthatod az ionizált víz több szinten hat, erősíti, tisztítja a tested. Te magad döntheted el, hogy ez a folyamat mennyire legyen lassú, kíméletes, vagy éppen intenzív, azáltal, hogy lágyabb vagy erősebb fokozatú ionizált vizet fogyasztasz.

 

7_Az ásványi anyagok ionizált formában sokkal jobban hasznosulnak a szervezetben. Az ionizált víz sokkal több hasznos ásványi anyagot tartalmaz a hagyományos víznél. Az ionizáció folyamatában egy nagyobb vízmennyiségből gyűjtik össze az elektródák a hasznos ásványokat. Ezek az ásványok pl. kalcium, magnézium nagyon fontosak a szervezetnek, de tablettás formában elég rossz a beépülési hatásfokuk.
Az ionizált víz egy hatékony módja, hogy feltöltsük kimerült ásványi anyag raktárainkat.

 

8_Az ionizált víz jobb ízű és a belőle készült étel ízletesebb. Jobban kihozza az íz anyagokat, antioxidáns hatása megvédi a hasznos tápanyagokat. A zöldségek finomabbak, és színesebbek, ha ionizált vízben főnek. Csökkenti az ételek káros savasságát. Biológiai értéke magasabb az így készült ételnek.

 

 

 

Harald W. Tietze - Fiatalodj, ne öregedj!

Az antioxidáció, illetve a szabadgyökök antioxidánsokkal való eltávolítása az öregedési folyamat lassításának elfogadott módja.

A szabadgyökök (oxidánsok) "nagyon reakcióképes oxigénmolekulák" a sejtanyagcsere bomlástermékei - vagyis mérgek. Tönkreteszik a sejt vagy szövet bármely részét, amivel reakcióba lépnek.

A lúgos víz alkalmazása az öregedést elősegítő savas szerves bomlástermékek eltávolítására, a kémia egyik alaptörvényén nyugszik.

Sok lúgos víz fogyasztása segít a savak felhígításában, és a vesének abban, hogy a bomlástermékeket kiválassza.

A tüdő kivonja a széndioxidot a szénsavakból. Ez a vért lúgossá teszi, és ez az oka annak, hogy a vér a tüdőben a legmagasabb pH-jú.

A lúgos víz azért fontos, mert minden kiürítendő bomlástermék savas. Ezeket a savakat semlegesíteni kell ahhoz, hogy kiürüljenek.

Napi másfél liter ionizált lúgos víz elfogyasztásával kiegyensúlyozott étrend mellett keletkező szerves bomlástermékek kiseperhetők, és lassan csökkenti a szervezetben felhalmozódott bomlástermékeket.

Az ionizált lúgos víz fogyasztásának pozitív mellékhatása, hogy nem vonja el a szervezettől az olyan értékes lúgos vegyi anyagokat, mint a kálcium, a kálium és a nátrium.

 

Miért olyan fontos az ionizált, lúgos víz?

- Közömbösíti a testben felhalmozódott savas bomlástermékeket.

- Az A-, E- és C-vitaminhoz hasonlóan erős antioxidáns, mellékhatások nélkül. Az iontöltés hatástalanítja a szabadgyököket.

- Nagy mennyiségű oxigénnel látja el a szervezetet.

- Energiát ad.

- Közömbösíti a savasságot.

- Erősíti és élénkíti az immunrendszert.

 

Mire használjunk ionizált, savas vizet?

- külsőleg pattanások

- nagyon hatásos öblítő, a haj csillogó és egészséges lesz

- hidratálja és puhítja a bőrt

- sebek gyorsabban gyógyulnak és fertőtleníthetők ionizált savas vízzel

- rendszeres használata feszesebbé teszi a bőrt és eltünteti a kisebb ráncokat

- rovarírtó szerként hasznos növények számára

- ionizált savas vízzel megmosva fertőtleníthetjük az élelmiszereket, például zöldségeket
- elpusztítja a legtöbb baktériumot (2,5 pH alatt)

 

Az ionizált vizet ne fogyasszuk étkezés közben vagy röviddel az étkezés után.

 

Az ionizált lúgos víz fenntartó adagja azt jelenti, hogy igyunk naponta legalább 1,5 liter 10-es pH-jú lúgos vizet.

 

A vízaktivátor a legegyszerűbb eszköz, hogy oxigéngazdag lúgos vizet készítsünk.

 

 

A Fiatalodás és a magas PH-jú étrend

írta: Sang Whang

Sang Whang úr sikeres mérnök-tudós feltaláló. Fiatalodás című könyvében laikusoknak is érthető módon mutatja be az egészség és a visszafiatalodás folyamatait. Itt most a könyv kivonatos változatát ismerhetjük meg.

Bevezető

Ahhoz, hogy rájöjjünk, hogyan fiatalodhatunk, először ismerjük meg az alkáli (lúgos kémhatású) étrend hatására beinduló és az öregedés ellen ható folyamatokat.

Japánban néhány évig a természetes egészségjavulást elősegítő berendezésekkel foglalkoztam. E közben nemcsak tanúja voltam sok csodásnak tűnő fiatalodásnak hanem magam is tapasztaltam. Tanulmányozás közben rájöttem, miért öregszik ill. betegszik meg az ember.

Az öregedés folyamata

Azért öregszünk, mert a belső folyamataink által generált salakanyagokat, és bevitt méreganyagokat nem távolítjuk el magunkból teljes mértékben és ezeket a hulladékokat egyre inkább felhalmozzunk a testünkben.

Miután a megevett ételek a sejtekben elégve (oxidálódnak), természetes savakká válnak: szénsavakká, húgysavakká, tejsavakká, zsírsavakká, ammóniává stb.

Ezek a savas hulladékok és méreganyagok – miután először feloldódnak a vérben - folyadékban oldva vizelet vagy izzadság formájában eltávoznak a szervezetből. Testünk minden elemének alkotóanyagát a vér szállítja helyére és ahhoz hogy szervezetünket elhagyja, először megint oldódnia kell a vérben. Bárki aki valamely diéta hatására súlyt veszít, annak nagy részét a vizeleten keresztül távolítja el.
Sajnos az életvitelünknek és a környezetnek köszönhetően (mint túltápláltság, túlórázás, kevés pihenés, mozgásszegény életmód, kevés folyadékbevitel, dohányzás, alkohol, szénsavas-cukros üdítők, környezetszennyezés, savas étrend, stressz) a test nem tud megszabadulni minden, benne keletkező savas hulladéktól. Így ezeket a hulladékokat felhalmozzuk valahol a testünkben. A savasodás az öregedés folyamata és az összes betegség táptalaja.

Nem eszünk elegendő olyan, lúgosító (öregedést gátló) ételt mint a nyers gyümölcsök, és zöldségek, melyek a lúgos szerves ásványok forrásai.

Születésünkkor a vérünk lúgossága magasabb; a pH-ja 7,44. Ahogy öregszünk ez 7,35-re vagy még alacsonyabbra csökken, tehát savasodik. A 0,09-es különbség nagyon kevésnek tűnik, de mivel a pH skála logaritmikus, ez 1,23-szor annyi hidroxyl iont (OH-) jelent a 7,44-es pH-jú vérben, mint a 7,35-ösben.

Miután hosszú időn keresztül gyenge színvonalon „működtetjük” a méregtelenítő, hulladék-eltávolító mechanizmusainkat, testünk egyes részei másoknál több savat halmoznak fel. Ennek hatása pedig az, hogy egyes szerveink lomhábban kezdenek működni. Minden ok nélkül fáradtnak és levertnek érezzük magunkat, és az olyan betegségek megjelenését, mint magas vérnyomás, ízületi gyulladás, cukorbetegség, asztma, allergia, stb.

 

Alkáli étrend

Extrém esetben olyan mértékű lehet a savas elemek felhalmozódása egyes helyeken, hogy elkezdik maguk körül rombolni az egészséges sejteket. Az egészséges sejteknek egy enyhén lúgos pH szintet kell fenntartaniuk. Néhány sejt megváltozik, hogy alkalmazkodjon a savas környezethez. Ha ezt megteszik rákosodást indítanak el. A rákos sejtek savas kémhatásúak, míg az egészséges sejtek lúgos kémhatásúak. Még, ha a daganatot el is távolítják, ha a területen a savasság fennmarad, megvan az esélye, hogy új alakul ki.

Egyénenként változó, hogy a salakanyagok pontosan hol halmozódnak fel. Viszont az, hogy ez melyik testrész, az meghatározhatja azt is, milyen betegség alakul ki.

 

A fiatalodás folyamata

Mivel az öregedési folyamat salakanyag felhalmozás a testben, a fiatalodás folyamatához az vezet, ha segítjük a testünket hogy megszabaduljon rég felhalmozott salakanyagaitól.
Egy jó salakürítő rendszer

Mivel, mint azt fent is említettük, a salakürítés a vizeleten és izzadságon keresztül, folyékony formában történik, fontos, hogy nagyon sok vizet igyunk. Bármilyen diétán vagyunk az orvos általában napi 8 pohár víz ivását javasolja. Tudják, hogy az ürítés a vizeleten keresztül folyik, de nem mondják meg milyen vizet igyunk.

Mivel a salakanyagok legtöbbje savas, a legjobb, ha lúgos kémhatású vizet iszunk. Ilyen vízből 4 pohár elfogyasztása sokkal hatékonyabb, mint 8 pohár csapvíz, ásványvíz, vagy szűrt ivóvíz.

Egy minőségi vízionizáló berendezés normális – mind savas, mind lúgos ásványi anyagokat tartalmazó - csapvizet vesz fel, melynek pH értéke 7 körüli. A rendszer ebből a vízből 9 vagy magasabb pH-jú, a csapvíz alkáli ásványait tartalmazó vizet választ ki. Ugyanakkor másik kimenetén 5 vagy alacsonyabb pH-jú, savas ásványokat tartalmazó víz folyik.

Mivel ez a lúgos kémhatású víz a csapvízhez képest kétszer annyi alkáli ásványt tartalmaz, és SEMMI savas ásványt, több mint kétszer olyan hatékony, mint a csapvíz, melyből készítették. (Egy 9,5-ös pH értékű ionizált víz 600x lúgosabb, mint a csapvíz.)A testben csak a savas elemeket semlegesíti és távolítja el. Ha megiszunk 8 pohár csapvizet, az is kimoshat savas salakanyagokat, de olyan lúgos anyagokat is mint a potassium. Ezért végeznek vérvizsgálatokat egy komoly diéta alatt. A lúgos kémhatású vízzel nem kell aggódni a potassium kioldódása miatt.

 

 

 

Klinikai, és vásárlói tapasztalatok az ionizált vízről.

 

Cukorbetegség, fogyás, vérkép, koleszterinszint, puffadás..

Azt tapasztaltam hogy két terület van ahol 1-2 nap alatt megmutatkoznak az eredmények! A cukorbetegség az egyik és a puffadtság és savproblémák a másik terület.

  1. Barátom cukorbeteg! 4x oltja magát naponta. Első nap érezte már mennyire levitte a cukrát a víz és egész nap ennie kellet. Azóta azt tapasztalta hogy a cukorszintje nagyon stabil 4-6 közötti. Sokkal erősebb, másfél óra séta sem fárasztja ki míg eddig 15 perc is sok volt. A diétát sokkal szabadabban tarthatja. Jókat eszik, míg eddig nagyon oda kellett figyelnie. Tegnap volt laborban. Az orvos azt mondta neki hogy, ha nem tudná hogy cukorbeteg akkor nem hinné el hogy az, a vérkép alapján. Erősen érdekelte milyen diétát tart hogy ennyire jó.

  2. Minden személy érzékeli hogy a víz sokkal lágyabb és finomabb. Oltja a szomjat és bársonyos érzetű.

Szellemi és fizikai teljesítmény, növekvő teherbírás...

Sportolunk is rendszeresen és ott nagyon érezni a víz hatását, egyszerűen jobban bírjuk a futást és a training-et.

Nem utolsósorban a szellemi teljesítőképességem is megnőtt, tervezőmérnökként dolgozom és minden nap erős szellemi megterhelésnek vagyok kitéve, aki tudja milyen szellemileg kifáradni
az tudja, hogy nem a levegőbe beszélek, itt is segít a víz szellemileg fittebb vagyok gyorsabban oldok meg problémákat.

Egyenlőre ennyi tapasztalatunk van 3 hónap ionizált víz fogyasztása után.

 

 

Klinikai tapasztalatok az ionizált vízről.

Dr. H. Hayashi, M.D. és Dr. M Kawamura, M.D., A lúgos ionizált víz klinikánkon történt bevezetése óta (1985) a következő érdekes klinikai tapasztalataink voltak. A lúgos ionizált vizet ívásra és az ételek készítésére használtunk a bent fekvő betegeinknél.

A következőket vettük észre:

  1. A vércukor szintjének csökkenése a cukorbetegeknél.

  2. A perifériás vérkeringés növekedése üszkösödéseknél.

  3. Húgysavszint csökkenése köszvényben szenvedő betegeknél.

  4. Javulások a májfunkció vizsgálatokban máj rendellenességeknél. Javulások a nyombélfekély és annak visszatérésében.

  5. Javulások a magas és az alacsony vérnyomásban.

  6. Javulások az allergiás megbetegedésekben, asztmában, szénanáthában.

  7. Javulások tartós hasmenésnél.

Azoknak a betegeknek a száma, akik székrekedésben szenvednek jelentősen csökkent. A széklet változásának leletei azt sugallják, hogy a lúgos ionizált víz csökkenteni tudja a rothasztó anyagcseretermék előállítását. A lúgos ionizált vizet előállító készülékeket 1985 májusában szerelték be a klinikánkon. Az elmúlt 15 év klinikai tapasztalata alapján elmondható, hogy az elektrolízissel csökkentett klaszterméretű ionizált víz ivási és főzési célra való bevezetése betegeink számára a klinikánkon a napi orvosi tevékenység előfeltétele kellene, hogy legyen. Semmilyen betegek számára készült étrendi/diétás recept nem lehet tudományos ha a víz tulajdonságát nem veszik figyelembe.

 

Ekcéma

Prof. Tamura Tatsuji, Keifuku Rehabilitációs Központ

Engedjék meg, hogy bemutassak Önöknek egy beteget, aki antioxidáns, ionizált víz fogyasztása után bőrbetegségéből meggyógyult. Ez a beteg 10 éven keresztül szenvedett ekcémában és nem lehetett hatékonyan meggyógyítani speciális kezelés alatt sem. Azt tanácsoltam neki, hogy fogyasszon antioxidáns hatású ionizált vizet. Megvásárolt egy egységet és rendszeresen fogyasztotta és a fertőzött sebet savas vízzel tisztította. Két hetes kezelés után a hólyagok felszáradtak. Az ekcéma teljesen eltűnt és 11 hónap után sem jött vissza.”

 

Allergiák

Prof. Kuninaka Hironaga, A Kuninaka kórház vezetője

"Mr. Yamada, a Rendőrségi Kutatóintézet vezetője súlyos allergiában szenvedett. Bőrgyógyász kezelte újra meg újra sikertelenül. Ezután kezdett el antioxidáns ionizált vizet fogyasztani. Az allergia nagyon jól reagált rá és nemsokára teljesen meggyógyult.
Felfedeztem, hogy a legtöbb allergiát a szervezet elsavasodása okozza és kapcsolat van az allergia és a túl sok cukor és hús fogyasztása között. Minden allergiás esetben a beteg antioxidáns ásványi értékei túl alacsonyak, melyek viszonzásképpen jelentősen csökkentik a szervezet ellenálló képességét.”

 

Emésztési problémák

Prof. Kogure Keizou, A Juntendo kórház Kogure klinikája

Az antioxidáns ionizált víz fontosságának a szerepe a gyomrunkban az, hogy semlegesíti a kiválasztást és megerősíti a működését. Azok, akik gyomorsavhiány bántalomban szenvednek, vagy kevés a gyomornedvük az antioxidáns víz jelenléte stimulálni fogja a gyomorsejteket, hogy több gyomornedvet válasszanak ki. Ez válaszul erősíti az emésztést és az ásványok felszívódását. Másrészről azonban, akik gyomorsavtúltengésben (túl sok a gyomornedvük) szenvednek, azoknál az antioxidáns ionizált víz semlegesíti a túl sok gyomornedvet.”.

 

Cukorbetegség

Prof. Kuwata Keijiroo, Doctor of Medicine

Amikor a Tűzoltó Biztosítók Egyesületénél szolgáltam sok cukorbeteget vizsgáltam. Amikor antioxidáns ionizált vizet fogyasztottak már egy ideje a cukor a vérben és a vizeletben 300 mg/l arányról 2 mg/ -ra rendeződött. Volt időszak, amikor a beteg vérét naponta 5 -6-szor vizsgálták és normál értéken belülinek észlelték.”

 

 

 

További információk:


http://www.fiatalsagforrasa.shp.hu/hpc/web.php?a=fiatalsagforrasa&o=CNAz48LEzF

http://lugosviz.info/index.php?option=com_joomap&Itemid=6

http://www.avizionizator.hu/

http://www.goldmax.hu/html/goldmax.htm

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/antilapja/uploads/TisztaVizetapohrba-9f.html

 

 

Videók
http://www.kangenhirek.hu/

http://www.furedilugosviz.hu/video.html#ionviz

http://oxigenesszifon.5ms.eu/web.php?a=oxigenesszifon&o=eOEcgi8UWM

 

  

Vásárlás

http://www.szebbeletert.hu/biobolt-vizionizalo.html

 http://ionizaltviz.hu/

 http://www.lugosviz.net/


Szűrőrendszer

http://www.olcsoviztisztito.hu/

 

Vízaktivátor

http://www.vivanatura.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=152&category_id=73&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=56&vmcchk=1


Igyenes könyvek
http://www.vivanatura.hu/images/stories/ingyenes_kiadvanyok/fiatalodj_ne_oregedj_web.pdf

http://www.vivanatura.hu/images/stories/ingyenes_kiadvanyok/az%20elsavasodas%20allomasai%20bolcsonktol%20a%20koporsonkig.pdf