Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mágneses energia-megtakarítás
és Vízlágytás

 

A mágneses technológia sikeresen alkalmazható a következő területeken:

  1. gépjárművek, motorok, hajók, nehézgépek, mezőgazdasági munkagépek fogyasztásának csökkentésére

  2. gázüzemű fűtőberendezések, cirkók, konvektorok gázfelhasználásának csökkentésére

  3. fizikai vízlágyításra


1_Üzemanyag-fogyasztás csökkentés


Múlttal rendelkező ötlet
A mágneses szénhidrogén kezelés alapjában véve a II. világháború idejéből származó katonai kutatások eredménye. 1942-ben ugyanis a Messerschmidt Repülőgépgyár fejlesztési laboratóriumának mérnökei azon a problémán dolgoztak, hogy a vadászgépek és bombázók dugattyús motorjainak kipufogógáz-felhői már messziről felismerhetők voltak. A sokszor legyőzött légierő számára sürgősen szükség volt egy hatékony megoldásra, amellyel ezt a problémát kiküszöbölik.
A megoldás sikeresen működött, minimális füstképződést eredményezett, emellett 10-15% üzemanyag megtakarítás jelentkezett, megnőtt a repülők hatótávolsága.


Működési elv:
A mágnespárt az üzemanyag-vezetékre szerelik fel kívülről, annak megbontása nélkül úgy, hogy az üzemanyag (és ez lehet benzin, alkohol, gáz vagy gázolaj) ezen az erős- és homogén mágneses téren áramoljon keresztül. Az erős mágneses tér megszünteti az üzemanyag-molekulák elektrosztatikus feltöltődését, csökkenti a viszkozitást és így a porlasztáskor sokkal apróbb cseppekre bomlik fel az üzemanyag vagy fűtőanyag. Az apróbb cseppek jobban keverednek a levegővel, és így több oxigén érintkezik a szénhidrogén molekuláival, azaz felgyorsul az égés. Ennek következménye az, hogy egy része annak az üzemanyagnak, ami eddig vagy nem égett el, vagy a kipufogócsőben égett el, ezentúl hasznosítható.

 

Ennek eredménye az, hogy javul az égés minősége, és adott idő alatt több energiát tudunk felszabadítani a szénhidrogénből.
A változást néhány üzemóra után érezhetjük - csendesebben jár a motor, rugalmasabb a gyorsításoknál - és kb. 100 üzemóra elteltével a környezetvédelmi paraméterek 50-70%-kal javulnak.
Előnyök:
Minden üzemanyag típuson működik
Minden motorba utólag, megbontás nélkül beépíthető Nem sérti a motor garanciáját

Nem igényel karbantartást

Üzemanyag fogyasztás csökkenés 5-16%-kal
Gyors megtérülés
Növekszik a motor élettartam
Növekszik a teljesítmény; Növekszik a nyomaték

Stabilabb hideg indulás; Stabilabb alapjárat
Csökken a füstölés, a káros kibocsátás 30-40%-kal

A technológia további járművekbe átszerelhető

 

Tapasztalatok a Profi-Magnet hatékonyságáról

Autószerelő, autókereskedő, autóalkatrész-tunning kereskedő, és cégautóflottával rendelkező cégeknél több gépjárművet szereltünk fel fogyasztás-csökkentő mágnessel.

A próba futások után a cégek az összes gépjáműveikre megrendelik a fogyasztás csökkentő mágneseket.

Ez a RENAULT MAGNUM 22 Tonna teherrel 33 liter helyett, 29 literrel megelégedett a Profi Magnet felszerelése után 100 km-ren!
(Kamionosok kérdezzék a "Csöves"-t CB-n!)


Vegyes közlekedésben elért megtakarítási eredmények:

  1. Toyota 1.3 diesel 8-10%

  2. Suzuki Ignis 1.3 benzines 8-10%

  3. Opel Astra G 1.4 benzines 10-12%

  4. Ford C-max 1.6 diesel 10-15%

  5. VW Caddy 2.0 benzin 10-15%

 

PROFI-MAGNET
http://www.fogyasztas-csokkentes.hu/

Petrol / Turbo Booster
http://e-depo.hu/
http://www.telostudor.hu/okonet/booster.html

Super FuelMAX
http://www.greentech.hu/


2_A gázszámla csökkentés

A Mágneses erőtér sikeresen alkalmazható gázüzemű fűtőberendezések fogyasztásának csökkentésére.
Készüléktől függően
5 - 30% megtakarítás.

Egy nagyon erős mágneses téren vezetjük keresztül a gázt, melynek hatására a gázmolekulák feltöltődnek, és az azonos töltések taszítani kezdik egymást. Így jobban elkeveredik a gáz a levegővel. Ezáltal hevesebb és tökéletesebb lesz az égés, kevesebb gáz elégetésével tudunk ugyanannyi energiát nyerni.


Turbo Booster
http://turbobooster.5mp.eu/web.php?a=turbobooster


3_Vízlágyítás


A víz, ha nem kap megfelelő kezelést, a vízfűtő berendezéseknél, kazánoknál, bojlereknél, csőrendszereknél, vízcsapoknál stb. a károsodás fő okozója lehet. A vízben lévő oldott sók idővel mikrokristályok (vízkő) formájában kiválnak a berendezésekben. Ez átfolyási- és hőteljesítmény csökkenést okoz. Az amerikai vízminőséget felügyelő tanács kutatásai szerint azok a kazánok, bojlerek, melyek kemény vizet használnak, 22-30%-kal rosszabb hatékonyságot mutatnak, így jócskán megnövelve a fűtési és szerelési költségeket.


Speciális mágneses tér alkalmazásával megóvhatja háztartási berendezéseit a vízkő okozta károktól, 50-70%-al csökkentheti a felhasznált mosogatószerek mennyiségét.

 

Az erős mágneses tér alkalmazásának hatására a vízben található oldott mészkő (közismertebb nevén vízkő) egy un. spontán kristály képződésen megy át és belőle aragonit kristály képződik, amely ebben a formában többé nem képes megtapadni a vízvezeték, csaptelepek, fűtésrendszerek vezetékeinek külső és belső felületén, hanem a lefolyó vízzel együtt távozik a rendszerből.

A mágneses vízlágyítás egy olcsó és szinte mindenütt használható megoldás. 2 perc alatt felszerelhető a vízvezetékre, bármilyen megbontása nélkül.

A mágnesesen kezelt víz előnyei:

A már kialakult kalcitlerakódások (vízkő) fokozatosan átalakulnak, porózussá válnak és lemorzsolódnak, majd egy vékony védőfilmréteg kivételével eltávoznak a teljes vízvezeték rendszerből.

kevesebb tisztítás (vízcsapokon, zuhanyzórózsán és más háztartási készülékeken kevesebb és könnyedén eltávolítható lerakódás jelentkezik.)

tiszta csőrendszer és berendezések (mosógép, mosogatógép)

a vízcsapokon, zuhanyzórózsán és más háztartási készülékeken kevesebb és könnyedén eltávolítható rakódás jelentkezik.

A vízmelegítő berendezések: a kávéfőző, mosógép, bojler, mosogatógép, stb. élettartama megnő, fűtőszálaik megtisztulnak, teljesítményük megnő, energiafogyasztásuk csökken.

a mosó- ill. mosogatógép tisztító képessége, hatékonysága megnő.

felhasznált mosószer, tisztítószer, észrevehetően csökken.


A mágnesesen kezelt víz élettani hatásai:

Elősegíti az emésztést, emésztő szerveinkben (vese, epe, stb.) meggátolja, illetve késlelteti a lerakódásokat (epekő, vesekő)

Nyugtató hatású az idegrendszerre

Reumatikus megbetegedéseket részben tünetmentesíti, illetve az ilyen jellegű megbetegedéseket megelőzi

az érzékeny bőrűeknél fürdés után jelentkező bőrpír, allergiás tünetek csökkennek, sok esetben megszűnnek.

az élőlények (ember, állat és növények) egészséges életműködését, növekedését az így kezelt víz nagymértékben elősegíti.

Állattenyésztő telepeken tapasztalták a hím állatok nemi teljesítő képességének egészséges fokozódását, testi funkcióik javulását, a betegségekkel szembeni nagyobb ellenálló képességet.

 

Mezőgazdaság-Kertészet:

A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen végzett vizsgálatok alapján kiderült, hogy a mágnesesen kezelt vízzel öntözött növények gyorsabban, nagyobbra fejlődnek, viráguk ill. termésük nagyobb, szebb, betegségekkel szemben ellenállóbbak.

A kezelt víz jobban oldja , vonzza a nitrogén molekulákat. (Esővíz hatás)

A hálózati vízhez viszonyítva 3-4szer finomabb cseppek keletkeznek.

A gyökérzet rugalmasabb lesz és hamarabb veszi át a tápanyagot.


GoldMAX
http://www.goldmax.hu/html/goldmax.htm