Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Paul McKenna

Le tudlak fogyasztani!

 

Szeretnél enni bármit anélkül, hogy híznál tőle? Jól akarod érezni magad a bőrödben?
Nem tudod leadni az utolsó öt kilót? Képtelen vagy nemet mondani a repetára?
Kiábrándítónak tartod az étkezési szokásaidat? Zavar a súlyod?
Mindezen segít a könyv és CD-melléklete!
Forradalmian új módszer, amelynek segítségével nem eszed túl magad, legyőzheted az étel utáni sóvárgást, és amelytől igazi kedvet kapsz a testmozgáshoz. Paul McKenna egészen új utat nyit meg előtted, hogy sikerüljön lefogynod: átprogramozza gondolkodásodat, megváltoztatja a hozzáállásodat, az önképedet, az étkezési szokásaidat, az étrendedet. Idővel visszanyered az ideális testsúlyod.
Ha Paul átütő sikerű pszichológiai módszerét alkalmazod, a sikerélmény már a legelején garantált. Egyre jobban fogod érezni magad tőle, és bármikor újrakezdheted, míg el nem éred a kívánt testsúlyt, és az alakod nem lesz olyan, amilyenre vágytál.

Az agyad olyan, mint egy számítógép - saját programja van, amely segít a gondolkodásod és a viselkedésed rendszerezésében. Miután sok éven át sokféle gonddal küszködő, különböző személyiségű emberrel dolgoztam, rájöttem, hogy majdnem minden problémának ugyanaz a kiindulópontja: negatív programok futnak a tudatalattiban.

Ezért e könyv mellé egy rendkívül hatásos gondolatprogramozó CD-t is mellékeltünk, mely pozitív gondolatokkal tölti fel a tudatalattidat. Miközben hallgatod a CD-t, relaxációs állapotba merülsz, én pedig átprogramozom a számítógéped, azaz a tudatalattidat, hogy másként tekints az ételre és önmagadra. Olyan tanácsokat adok, melyek segítségével megszabadulsz az ételekhez kapcsolódó kényszeredtől, segítek anyagcseréd felgyorsításában.

A CD-t este, lefekvés előtt a leghatásosabb meghallgatni, de mindenféleképp zavartalan körülmények között, hogy teljesen ráhangolódhass a mondottakra. A második legalkalmasabb időpont még közvetlenül reggel felkelés után. Egy nap többször is meghallgathatod a CD-t.

Sok nő és egyre több férfi ismeri fel, hogy súlygyarapodásuk kezdete egybeesik valamilyen múltbeli trauma eseményeivel.

Ha túlsúlyos vagy, az nem a te hibád, hanem a gondolataid jelenlegi programozásának a természetes következménye. Ezért az az egyetlen módja a fogyásnak, hogy a tudatalattidra hatva örökre megváltoztasd a kapcsolatodat az evéssel.

Amint megtanulod újraprogramozni a gondolataidat, ugyanilyen egyszerű lesz az új gondolkodásmódnak és azoknak az új szokásoknak a létrehozása, amelyek együttesen sikerre vezetnek majd.

Amint elkezded követni az itt szereplő útmutatásokat, egyre könnyebben tudsz majd okosan dönteni arról, hogy adott helyzetben mit és mennyit egyél. Aztán nemsokára azt veszed észre, hogy már automatikusan így eszel.

 

Egyél úgy, mint a vékony alkatú emberek!
A vékony alkatú emberek tanulmányozásakor az volt az egyik legérdekesebb felfedezésem, hogy milyen ritkán gondolnak ételekre. Ritkán jutott eszükbe az evés, kivéve olyankor, amikor valóban éhesek voltak. A legmeglepőbb pedig az volt, hogy milyen magától értetődő módon választják ki a megfelelő élelmet. Alapvetően négy alapszabály van, amelyet ők mindannyian ösztönösen követnek.

 

A 4 aranyszabály
Első ARANYSZABÁLY

Akkor egyél, amikor éhes vagy!

A beidegződés az egyik fő iránymutatója annak, mikor esznek az emberek. Akárcsak az összes többi hibás programozás esetében, az a szokás, hogy csak az előre meghatározott napszakokban eszünk, az egyik fő bűnös abban, amiért figyelmen kívül hagyjuk és felülbíráljuk testünk bölcsességét.

Ha csak akkor eszel, amikor éhes vagy: Az anyagcseréd néhány nap alatt stabilizálódik, a tested megnyugszik, elkezd méregteleníteni és a felesleges zsírpárnáktól megszabadulni.

 

Második ARANYSZABÁLY

Azt egyél, amit szeretmél, és ne azt, amiről úgy gondolod, hogy kellene!

Több ezer sikeresen lefogyott emberrel kapcsolatos tapasztalataim azt bizonyítják, hogy ha valaki szabadon bármit ehet, többnyire a kiegyensúlyozott étrendnek megfelelően táplálkozik.

 

Harmadik ARANYSZABÁLY

Tudatosan egyél, élvezz minden falatot!

Megfigyeltem egy furcsa dolgot a túlsúlyos embereknél: minden idejüket azzal töltik, hogy ételekre gondoljanak, kivéve akkor, amikor esznek. Valamiféle evéstranszba esnek, amikor annyi ételt lapátolnak a szájukba, amennyi csak belefér, majd lenyelik anélkül, hogy megrágnák vagy megéreznék az ízét.
Azt ehetsz, amit akarsz, akkor amikor akarod -mindaddig, amíg minden egyes falatot teljes élvezettel fogyasztasz el.

A következő két hétben lassítsd le az evési tempódat a mostaninak a negyedére, és minden falatot alaposan rágj meg!

Minden falat után tegyük le a kést és a villát, időt adva testünknek arra, hogy érzékelhesse, mit csinál.
Természetesen, ha evőeszköz nélkül eszel, akkor minden falat után tedd le azt a tányérra. Amikor lenyelted a szádban lévő falatot, akkor ismét felveheted...

A tizenkilencedik században az orvosok az optimális emésztés érdekében azt javasolták, hogy minden falatot legalább hússzor meg kell rágni. A nyálunkban lévő enzimek sokkal intenzívebbek, mint a gyomrunkban lévők, ezért hatékonyabb az emésztés is az alapos rágáskor. Ettől nemcsak az emésztésünk lesz jobb, és emelkedik meg az energiaszintünk, hanem a végén kevesebbet fogunk enni és jobban fogjuk érezni magunkat.

 

Negyedik ARANYSZABÁLY

Amikor úgy érzed jóllaktál, Hagyd abba az evést!

Az emberi szervezet természetes felépítése szerint akkor kell ennünk, amikor éhesek vagyunk, és akkor hagyjuk abba, amikor úgy érezzük, hogy már tele vagyunk. Ám sokan addig esznek, amíg a székről is alig tudnak felállni, vagy amíg a tányérjukról minden étel el nem fogy.

Együtt kell dolgoznod testeddel, nem pedig ellene. Amikor jóllaktál azonnal abba kell hagynod az evést, így jól érzed magad a nap hátralévő részében.

 

Visszavonulás a "Tiszta Tányér Klubból"

Mindig szándékosan hagyjál egy kevés ételt a tányérodon. Amikor már megtört a varázslat (azzal, hogy minden étkezéskor hagysz valamennyi ételt a tányérodon), el tudod fogadni azt, hogy csak annyit eszel, amennyi jólesik, még akkor is, ha emiatt az étel felét otthagyod. Bár kevesebb étel lesz a hasadban, viszont nagyobb hatással leszel az életedre.

A varázslatos fogyáselexír

A nap mint nap érzett fájdalmaink-bajaink -ideértve az éhségérzetet is- sok a vízhiányra vezethető vissza. Jó ötlet, hogy amikor éhséget érzünk megiszunk egy pohár vizet. Ha utána nem vagy éhes, akkor csak szomjas voltál...

 

Programozd a gondolataidat a tested lefogyasztására
Az évek alatt sok embernek segítettem abban, hogy az egész addigi életükben jelen lévő kényszereket néhány perc alatt megváltoztassák, és még a legmakacsabb kényszerek is eltűnnek a megfelelő programozásnak köszönhetően.
A KÉPZELŐERŐ SOKKAL ERŐTELJESEBB, MINT AZ AKARATERŐD

Azzal, hogy pontosan megfogalmazod magadban, és élénken elképzeled, amit szeretnél, már el is kezdted azt a folyamatot, amelyikkel előkészíted agyadat és a testedet arra, hogy teljesítse kívánságodat. Minél pontosabb vagy, annál jobban működik.
Ismétlés, ismétlés, ismétlés

GYAKORLAT – A TÖKÉLETES TESTED
Ez az egyszerű, ugyanakkor rendkívül hatásos gyakorlat megtanítja a tudatalattidat arra, hogy segítsen a fogyásban, és utána vékony maradjál. Még mielőtt elkezded a gyakorlatot, olvasd végig az összes lépést!

1. Állj meg egy pillanatra, és képzeld el, hogy egy filmet nézel a vékony, boldog, magabiztos önmagadról!
2. Figyeld, ahogy a vékonyabb önmagad ugyanazokat a dolgokat csinálja, amiket te szoktál nap mint nap, és ezeket könnyedén el is végzi! Képzeld el, hogy ez az új önmagad pontosan a megfelelő mennyiséget eszi, rendszeresen mozog, és az érzelmi szükségleteit gyorsan és könnyedén kezeli!
- Az a másik lényed hogyan beszél önmagával?
- Milyen hangnemet használ?
- Milyen a testtartása?
- Hogyan mozog?
3. Ha a film nem pontosan olyan, amilyennek szeretnéd, akkor változtass rajta annyit, hogy csodásan érezd magad. Engedd, hogy a megérzéseid vezéreljenek!
4. Amikor már elégedett vagy a másik önmagaddal, vedd át a helyét! Tedd magadévá ezt az új látomásodat és viselkedést!
5. Most játszd le a filmet, és képzeld el, hogy a mindennapi élethelyzetekben vagy, de már az új szemszögből nézd! Gondold végig, hogy milyen ebben az új perspektívában lenni, és milyen célokat segít megvalósítani! Ugye sokkal jobban alakulnak a dolgaid?


Ismétlés, ismétlés, ismétlés
Ne feledd, hogy a sikerhez az ismétlésen át vezet az út! Amikor megismétlünk egy cselekvést, akkor az agyunkban létrejön egy idegpálya, amelyet minden ismétléssel tovább erősítünk. Ha úgy gondolsz magadra, mint egy vékony emberre, akkor olyan jeleket küldesz a tudatalattidnak, hogy úgy viselkedjen, úgy érezze magát és úgy egyen, mint egy vékony ember. Ahogy a tested egyre könnyebb lesz, úgy leszel egyre érzékenyebb, egyre energikusabb és egyre élénkebb.

Végezd el ezt a gyakorlatot minden reggel, és rövid idő belül egészséges szokásoddá válik. Minél többet csinálod, annál előbb fogod jobban érezni és szeretni magad. Minden alkalommal, amikor elvégzed, közelebb kerülsz az ideális súlyodhoz.

 

 

 

AZ érzelmi evés legyőzése
1. Az érzelmi éhség hirtelen jelentkezik és sürgető, a fizikai pedig fokozatosan és türelmes.

2. Az érzelmi éhséget nem lehet étellel kielégíteni, a fizikait viszont igen

Ben professzor megtanította az embereknek, hogy helyzetváltoztatással és valamilyen elfoglaltsággal reagáljanak az éhségérzetükre, például kapcsolják ki a tv-t és menjenek el sétálni.

Az érzelmi éhség okai

Az érzelmi éhség mögött megbújó érzések mindig egy dologra vezethetőek vissza: önmegvetés, reménytelenség, kilátástalanság, szeretethiány stb. miatt.

Bánj úgy magaddal, ahogy szeretnéd, hogy mások bánjanak veled!

A következő két gyakorlat nemcsak abban segít, hogy megszüntesd az érzelmi éhséget, hanem abban is, hogy a tükörbe nézve egyre jobban érezd magad. Mindkét módszert többször olvasd át, amíg nem tudod a lépéseket, majd vágjál bele és csináld végig!


GYAKORLAT – A barátságos tükör_1.rész

1. Állj a tükör elé, hunyd be a szemed, és gondolj vissza egy konkrét esetre, amikor valaki, akit szeretsz vagy tisztelsz, bókolt neked! Nem feltétlenül szükséges, hogy az adott időben elhitted-e, amit mondtak, de maradéktalanul meg kell bíznod az illető őszinteségében. A lelki szemeid előtt pergesd le az eseményt!
2. Ahogy visszanézed a bókot és annak az őszinteségét, aki mondja, összpontosíts a másik ember iránt érzett bizalmadra és tiszteletedre.
3. Amikor ezt már a lehető legerősebben érzed, nyisd ki a szemed, és lásd azt a tükörben, amit az az ember látott! Lásd meg magadban azt, amit más látott benned, és figyeld meg, hogy ez milyen érzés!
4. Végül képzeletben készíts egy fényképet magadról, amelyet egyenesen a szívedbe küldesz. Őrizd ott, hogy bármikor megnézhesd, felidézve azt, milyen jól tudod érezni magad a bőrödben!

Amikor már könnyedén meg tudod csinálni az első feladatot, akkor továbbléphetsz.

GYAKORLAT – A barátságos tükör_2.rész

1. Mindennap tölts legalább egy percet azzal, hogy a tükörben a testedet nézed. Ideális helyzetben ezt ruha nélkül tedd, de ha először kényelmetlenül éreznéd magad mezítelenül, akkor olyan ruhát vegyél fel, amelyik kihangsúlyozza az alakodat.
2. Figyeld meg, hogy milyen gondolatok születnek benned, kezdve a „gyűlölöm ezt az egészet”-tő, az „Istenem, utálom a combjaimat”-on keresztül, egészen a „Nem rossz... egyáltalán nem rossz”-ig!
3. Küldj szeretetet, megerősítést és pozitív energiát a tükörben látható embernek! Éreztesd vele, hogy az ő oldalán állsz, önmagáért szereted, és ez az érzés tartós, függetlenül attól, hogy milyen vastag a combja!


Ezeket a gyakorlatokat naponta végezd el, és ne lepődj meg túlságosan azon, hogy milyen gyorsan észreveszed majd a változásokat!

 

Az igazság a testedzésről

Az anyagcseréd alapszintjének a megemelése testedzéssel érhető el.

Mozogj!

A következő gyakorlat közben sokkal kellemsebbé fogjuk tenni a testmozgáshoz fűződő gondolataidat az élénk vizualizáció és az egyszerű asszociáció pszichológia erejével, valamint létrehozzuk azt a hatalmas erőt, amelyik motiválni fog a mozgásra, és amelyet bármikor beindíthatsz.

Ezt azzal éred el, hogy begyakorlunk egy olyan motivációs jelet, amelynek a segítségével bármikor javíthatsz a közérzeteden.

 

GYAKORLAT – Motivációs erő_1.rész

Rövidesen vissza fogunk emlékezni egy olyan időpontra, amikor úgy érezted, hogy hihetetlenül lelkes és elszánt vagy, illetve bármilyen más tevékenységre, amelyet NAGYON szeretsz. Ezt követően kapcsolatot építünk ki e között az érzelem és az ujjaid összeszorítása között azzal, hogy sokszor egymás után egyszerre gondolsz az érzelemre és nyomod össze az ujjaidat.

1. Egytől tízig terjedő skálán – ahol az 1 a leggyengébb és a 10 a legerősebb – határozd meg, hogy mennyire vagy lelkes, ha testmozgásról van szó.

2. Gondolj egy olyan tevékenységre, amelyet szívesen végzel! Ez lehet olyan, amit nagyon szeretsz csinálni, például hobbi vagy kedvenc időtöltés, netán politikai célkitűzés, együttlét valakivel, akit szeretsz, vagy a családoddal töltött idő.

Ha semmi sem jut az eszedbe, akkor kérdezd meg msgadtól, mennyire ösztönözne az, hogy elmenj az esetleges lottónyereményedért. Vagy mennyire lennél lelkes, ha a világ legvonzóbb embere randira hívna?

3. Függetlenül attól, hogy mi motivál, kérem, hogy vizualizáld a jelenetet a lelki szemeiddel, mintha itt és most történne! Lásd, hogy mit látnál, halld, hogy mit hallanál, és érezd, hogy pontosan milyen az, amikor lelkes vagy.
4. Figyeld meg a jelenet minden apró részletét! Amint befejeződik, ismét játszd le a történteket, mindvégig érezve a lelkesedést, és közben szorítsd össze a hüvely- és a tetszés szerint kiválasztott ujjadat. Lásd, hogy mit látnál, halld, hogy mit hallanál, és érezd a lelkesedést!
5. HAGYD ABBA! Lazítsd el az ujjaidat! Mozogj egy kicsit!
Készen állsz arra, hogy kipróbáld a motivációs jeled? Most szorítsd össze a hüvelykujjadat és a kiválasztott ujjadat, és megint éld át azt a jó érzést! Egyáltalán nem biztos, hogy ugyanolyan erős érzelem lesz, de minden alkalommal, amikor elvégzed ezt a gyakorlatot, egyre jobban meg tudod erősíteni a lelkesedés érzését.


GYAKORLAT – Motivációs erő_2

1. Itt az ideje, hogy kialakítsuk a kapcsolatot a lelkesedésed és a testmozgás között! Szorítsd össze a hüvelykujjadat és a kiválasztott ujjadat, s érezd, hogy milyen az, amikor lelkes vagy! Most képzeld el, hogy egész nap könnyedén és minden erőfeszítés nélkül mozogsz! Képzeld el, hogy minden tökéletesen sikerül, pontosan úgy történnek a dolgok, ahogy szeretnéd, s egyre több lehetőséget találsz arra, hogy kellemesen megmozgasd a testedet! Lásd, hogy mit látnál, halld, hogy mit hallanál, és érezd, hogy pontosan milyen érzés az, amikor lelkes vagy! Ahogy ezt elvégezted, ismételd meg még egyszer úgy, hogy változatlanul összeszorítod a két ujjadat, s ezzel állandósítod a motiváció és a testmozgás közötti kapcsolatot.
2. Az egytől tízig terjedő skálán most mennyire vagy motivált arra, hogy megmozgasd a tested? Minél magasabb a szám, annál könnyebb lesz a mozgást beiktatni a hétköznapi tevékenységeid közé. Viszont minél alacsonyabb a szám, annál többször kell a fenti gyakorlatot elvégezned. Emellett olyan gyakran hallgathatod a könyvhöz tartozó gondolatprogramozó CD-t, amennyiszer csak szeretnéd. Minél többet hallgatod, annál nagyobb lesz a motivációd arra, hogy megmozgasd a tested.

Nagyon fontos észben tartani, hogy bármennyire is szeretnéd a változást, az csak fokozatosan fog bekövetkezni. Nem kell belefognod egy szakszerű edzésterv megvalósításába, főleg akkor, ha azt szeretnéd, hogy szebb legyen a bőröd, jobb legyen a hangulatod, jobb legyen a szexuális életed, de mindenképp mozognod kell. Mozogj minden lehetséges alkalommal. A lépcsőt válaszd a lift helyett, munkahelyedtől távolabb parkolj. Mozogj! Sportolj! Táncolj! Érezd jól magad! Csupán egyetlen tested van, miért ne élveznéd hát?!

 

A Sóvárgás legyőzése

Ha bármit megkívánsz, az nem más, mint tanult viselkedésminta. HA viszont megtanultad, akkor el is tudod felejteni, méghozzá akár néhány perc alatt is.

A sóvárgás legyőzése – 2

A tévéműsoraimon is mindig tartok egy bemutatót, amelynek keretében segítek egy csokoládéfüggő embernek egy életre leszokni a kedvencéről úgy, hogy soha többé nem fogja megenni – és mindezt két percnél rövidebb idő alatt érem el!
Most megmutatom, hogy miként tudod ezt a gyakorlatot te magad is elvégezni, hogy utána soha többé ne egyél meg egy bizonyos ételt. A legtöbb ember a csokoládéról, a kenyérről, a süteményfélékről vagy valamilyen más nassról szeretne lemondani, amelyet valaha csupán jutalomként vagy rossz hangulat ellen evett, de mára már a csípőjére vagy combjaira rakódott nehezékké vált.
(Ne feledd, hogy ezt a gyakorlatot kizárólag akkor alkalmazd, ha tényleg abba szeretnéd hagyn a kiválasztott étel evését! Ha csupán csökkenteni akarod a vágyódást, akkor menj vissza az előző gyakorlathoz!)


GYAKORLAT – A sóvárgás legyőzése_2

1. Gondolj egy olyan ételre, amelyet utálsz, amelynek még a gondolatától is kiver a víz. (Az egyik szemináriumon egy nő azt állította, ő bizony minden ételt nagyon szívesen felfal, majd a végén azért egyetértett abban, hogy egy tál emberi haj megevésének még az ötlete is hihetetlenül gusztustalan.)
2. Most képzelj el egy nagy tálat, tele az általad utált étellel. Képzeld el a szagát, majd azt, hogy megeszed az általad gyűlölt ételt, s közben az egyik kezedben szorítsd össze a hüvelyk- és kisujjadat.
Élethűen képzeld el, és közben folyamatosan szorítsd össze a hüvelyk- és a kisujjadat mindaddig, ameddig nem kezded rosszul érezni magad.
Amikor már hányingered van, hagyd abba és lazítsd el az ujjaidat.
3. Kérlek, most arra az ételre gondolj, amelyet nem akarsz többé enni. Amikor rágondolsz, figyeld meg, hogy milyen könnyen el tudod képzelni, minként néz ki egy tál ilyen étel.
4. Képzeld el, hogy ez a tál étel egyre nagyobb és nagyobb lesz. Tedd olyan hatalmassá, hogy nagyobb legyen nálad, sőt, még annál is nagyobbra. Növeld még tovább a méretét, aztán hozd közelebb magadhoz, majd engedd át magadon, és hadd távozzon a másik oldalon. (A legtöbben azt mondják, hogy kissé furcsa érzés, ahogy ez a kép áthalad a testükön – ugyanúgy, mint a Harry Potter-könyvekben, amikor a szellemek áthaladnak az élőkön.)
5. Készen állsz? Szorítsd össze a hüvelyk- és a kisujjadat, és emlékezz vissza annak az ételnek az ízére, amelyet utálsz, miközben arra gondolsz, hogy megeszed azt az ételt, amelyet szeretsz. Most képzeld el, hogy a szeretett étel összekeveredik azzal, amelyet utálsz.
Képzeld el, hogy a két ételt együtt, egyszerre eszed, az ételt amelyet utálsz, és azt, amelyet szeretsz. Folyamatosan képzeld el a két étel ízét és állagát. A gondolataidban folyamatosan edd őket, azt a hatalmas tányérnyi enni valót képzeld el, ahogy lenyeled, közben pedig folyamatosan szorítsd össze a hüvelyk- és a kisujjadat. Ez az, egyél még belőle, még egyél, mindaddig, amíg nem tudsz már többet enni, majd hagyd abba!
6. Most képzeld el azt az ételt, amelyet idáig szerettél, és figyeld meg a különbséget!

Ezt a gyakorlatot olyan gyakran elvégezheted, ahányszor csak szeretnéd, mindaddig, amíg teljesen megszűnik a sóvárgásod az adott étel után. Mostantól kezdve nem leszel a vágyaid rabszolgája.

 

Fórum - "Le tudlak fogyasztani" - Paul McKenna új módszere

Forrás: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=16095&p4=22


Ezt a leírást találtam a módszerről:
"Az új módszer nem nevezhető éppen szokványosnak, hisz itt a problémák kiküszöbölése érzelmi úton történik meg, méghozzá az agy "átprogramozásának" következtében. E módszer, a "neuro-lingvisztikus programozás" (NLP) alapelve, hogy gondolataink és viselkedésünk nem véletlenszerűen alakul, hanem bennünk lévő, mélyen gyökerező neuro-lingvisztikus sémákat, előírásokat követ.

Ezek a régen tanult sémák azonban újratanulhatóak, vagyis az emberi agy "újraprogramozható", s az ember képes e program újraírásával hozzáálását megváltoztatni, és ily módon alternatív megoldást találni a problémáira. McKenna szerint, amennyiben kombináljuk az NLP-t és az általa javasolt egyszerű, ám hatásos aranyszabályokat, az eredmény, melyet tapasztalunk, valóban lenyűgöző lesz.

A világ legegyszerűbb fogyásmódszereTM négy logikus és egyszerű aranyszabály köré épül, melyek segítségével valóban hihetetlenül könnyedén, mindenféle diéta vagy fogyókúra nélkül érhetünk el tartós eredményt. És ami a legfontosabb: ez a módszer valóban mindenki számára elérhető és hatásos, ellentétben a különböző csodatablettákkal és más táplálék-kiegészítő készítményekkel, ráadásul mindenféle kínzó koplalás vagy éhezés nélkül kínál varázslatos eredményt.

Amit itt most megismerünk, az sok mindenben ellentmond mindannak, amit a múltban tettünk, vagy amiről úgy gondoltuk, hogy helyes - ezúttal valóban bármit ehetünk, a nap bármely szakában, az egyetlen dolog, amire figyelni kell az az, hogy mit kíván a szervezetünk. Nincs káros étel, nincs hizlaló fogás, nincs ideális étkezési időpont - és mégis, egyszerűsége ellenére, e módszer sikerességi indexe hétszer magasabb bármely egyéb "csodadiétáénál".

Együnk, amikor éhesek vagyunk és akkor együk azt, amit csak megkívánunk. Együnk lassan, mert csak így élvezhetjük ki az étel valódi ízeit, de ne együnk akkor, ha már teltnek érezzük magunkat! Egyszerűnek hangzik, de az elején igényel némi odafigyelést, magunkra figyelést. Viszont ha odafigyelünk testünkre, azokra a belső hangokra, melyek ezeket az érzéseket közvetítik, az eredmény minden képzeletünket felülmúlja. "

------------------------------------

 

Tapasztalatok - "A le tudlak fogyasztani" módszerével kapcsolatban

Hűű. nekem nagyon bejött. 12-én kezdtem, majdnem 2 hete. . És hát előtte se voltam annyira nagyon kövér, de a karácsonyi "zabálások" kiakasztották a szervezetemet. És úgy döntöttem ledobok pár kilót. Akkor volt, hogy 58 kg-ot mutatott a mérleg! 173 cm magas vagyok, a súly pedig nem hogy eloszlott volna, minden a fenekemre és a csípőmre ment. Nagyon el voltam keseregve. Már-már keresgéltem a "nagyszerű" diéták közt a megfelelőt, amikor teljesen véletlenül ráakadtam Paul McKenna módszerére. Egyátalán nem volt nehéz betartani. Jó sokat ittam hozzá és egyre kevesebbet ettem, de mindig azt, amit megkívántam! Emellett hastáncoltam, naponta kb. 1 órát foglalkoztam testmozgással és hallgattam a CD-t is ( ám abbahagytam a hét közepén, mert annyira nem jött be. . ). Csak úgy olvadtak a kilók! Most 54 kg vagyok. És meg vagyok elégedve magammal. Mindezt úgy értem el, hogy volt, hogy az ebéd mellé becsempésztem egy kis sütit, csokit is. Nem volt lelkiismeret-furdalásom. Remekül érzem magam. Még folytatom, hogy formálódjon a csípőm kicsit. MINDENKINEK nagyon ajánlom, aki azon gondolkodik, kipróbálja e. Higgyétek el, ha a fejben eldőlt, hogy csinos leszel, akkor a többi már gyerekjáték. Hajrá :)))

-------------------------------------------

Paul McKenna módszerének 4 fontos alapeleme van, amit ha betartsz, akkor sikerben lehet részed.
Ezek a következők:
1. Akkor egyél, amikor éhes vagy!
2. Azt edd, amit kívánsz, és nem azt, amit enned kell!
3. Tudatosan egyél, és minden falatot élvezz!
4. Hagyd abba az evést, amikor úgy gondolod hogy tele vagy, még akkor is, ha a tányéradon van még étel.
Sok sikert!

--------------------------------------------

Ebben a módszerben az a jó, hogy NEM fogyókúra, hanem életmód. Nem olyan, amit a "trendek" hírdetnek!
A 4 alapszabály betartása nem megeröltető, nem kell számolni és éhezni.
Mindent ehetsz, csak arra kell ügyelned, hogy tényleg éhes legyél és hagyd abba, ha úgy érzed, hogy megteltél (nem széklefordulásig kell enni). Ha mindent megadsz a testednek (csoki, sütemények, kenyér. . stb. ), akkor egy idő után telítődni fogsz és automatikusan egészséges ételek után nyúlsz.
Ami pedig az esetedben most a legfontosabb, az a szoptatás, szóval felejtsd el az önsanyargatást, mert magadnak és a babának fogsz ártani.
Ha lassan eszel elkerülöd majd az emberes adagokat.

Nagyon sokan kételkedtünk ebben az egészben, mégis fogytunk ezeknek a szabályoknak a betartásával. Azért vagyunk ezen a fórumon, hogy lelkesítsük egymást és kikérjük mások véleményét.

McKenna pont arra hívja fel a figyelmünket, hogy a média mindenünkre kifejti a hatását (mint egy agymosás). Megváltoztatja a gondolkodásunkat és hajlamosak vagyunk akkor enni, amikor nem is vagyunk igazán éhesek csak azért, mert a tévében azt láttuk, hogy az a jó. Az ételekkel is az a baj, hogy belénkprogramozzák, hogy csak ez és ez a jó.

A testedre hallgass, ne az ostoba ingerekre. Csak adj meg neki mindent akkor és azt, amit kér és idővel meghálálja.

------------------------------------------

 A helyzet az, hogy már elkezdtem a diétát, amikor McKenna a kezem közé akadt. Már nem akartam abbahagyni, de gondoltam segíteni fog. És segít is, nagyon is. Tudom, hogy én valójában nem a 90 napos diétától fogyok, hanem attól bazi hogy keveset eszem. Nem eszem olyat, amit nem kívánok, viszont rengeteg jó kaját igen, amit eddig szinte sosem. Mindennap sportolok. Viszont a diéta segít nekem a fegyelemben, abban is, hogy tényleg figyeljem az éhséget. Ha már elkezdtem, most már be akarom fejezni, valahogy így neveltek, a zeneiskolával is így volt :)))
Hiszek McKennában, mert átkapcsolta az agyamban a kapcsolót, és hiszek abban, hogy ha lefogytam, segítségemre lesz a súlytartásban. Furcsa volt meghallgatni először. Először a buszon hallgattam meg, hogy tudjam, hogy miről van szó. Annak ellenére, hogy nyugodt környezetben kellett volna meghallgatni, én vizuális típus vagyok (még a buszon is képes vagyok álmodozni), és azóta is az első meghallgatás volt rám a legnagyobb hatással. Ott, abban a fél órában mintha átkattant volna egy kapcsoló. Nem tudom megfogalmazni, mi történt, de olyan lélektani löketet adott, hogy gyakorlatilag teljesen felszabadultam tőle, és azóta úgy érzem magam, mint minden normális ember, nem pedig úgy, mint egy konyhamalac.
Én tényleg mindekinek ajánlom, eddig is hittem benne, hogy a testsúly fejben dől el, most meg aztán pláne.

-------------------------------------------

 :) Én is azt eszem, amit megkívánok, és addig, amíg jól nem lakom. Nem bűnözök, mert nincs rá igényem, meg amúgy sem nevezném bűnözésnek, ha eltérnék a tervtől. Jól érzem magam. Követem McKenna módszerét, nincsenek nagy zabálások, annyit eszem, mint egy óvodás, és tényleg nem vagyok éhes. Most úgy gondolom, hogy ez így jó :) Lélektanilag nagyon elfáradtam az utóbbi időben, és hatalmas lökés volt nekem az, hogy beindult a fogyás. Tudom, hoyg jó szándékkal írtad. Minden ember különböző, minden embernél máshogy hatnak a dolgok, más zökkenti ki a stagnálásból, és más vezet eredményre. Nekem lélekben kellett rendben lennem ahhoz, hogy sikerüljön, és ehhez McKenna kellett, diétával, plussz az, hogy lássam, eredményes az, amire törekszem. A diétát majd elhagyom, de McKenna módszerét követni fogom később is, mert nagyon jó.

-------------------------------------------

 

Nálam 1 hónap után indult be a fogyás a McKenna módszerrel, annak ellenére, hogy keményen tartom magamat az előírtakhoz.
Heti 2-3 alkalommal 1-1 óra szobabringa, most már karikázni is fogok.
Végül Te tudod, hogy mit csinálsz, de én már többé nem fogom "éheztetni" a szervezetemet, nincs értelme.
A McKenna módszerrel pedig 1 hónapig nem híztam semmit, és most kezd beindulni a fogyás.
Persze, hogy az egyéntől függ, mennyit enged meg magának az étkezés terén, csak az a kérdés, hogy a szervezet hogyan reagál rá??
Nagyon igaz az, hogy a szervezet nem tűri a táplálék megvonást, és ha ilyen előfordul, elkezd raktározni.
Én csak jó szándékkal írtam, amit írtam.

------------------------------------------

 

McKenna azt mondja, hogy azt edd, amit megkívánsz, de csak akkor, amikor éhes vagy, jól rágd meg az ételt, lassan egyél (pl. minden falat után teddle a villát, és rágj sokáig, élvezd ki, amit eszel), és csak addig, amíg nem érzel kellemes teltségérzetet. Ha kellően lassan eszel, akkor sokkal kevesebb étel is eltelít. Ezenkívül fontosnak tartja a mindennapi mozgást. Ezek elérésében segítség a hipnózisos hanganyaga, ami kb. olyan, mintha félálomban álmodoznál arról, hogy milyen lesz az életed, ha lefogysz, és ez kellően motivál :) Meglepő módon a sportra is motivál :)

--------------------------------------------

 

Kb. 3 hét alatt. McKenna módszere a fő irányvonal, ezt egészítettem ki a 90 napossal, de a lényeg, hogy mindennap 45 percet szobabiciklizem, meghallgatom McKennát, és keveset eszem. Ez a titok nyitja. Ez mindenkinél hatásos, aki tényleg, valóban szeretne karcsúbb lenni, mert annál a vágyakozást alakítja tettekké McKenna.

------------------------------------

 

Valoban most nekem is sokkal nehezebben megy, de akkor konnyeden sikerult. Teljes storykat voltam kepes gyartani, melyben en voltam a főhös, a végzet aszonya, tökéletes bombázó. És észrevétlenül ugy átalakultam, hogy édesanyám orvost hivott, mert a barátnöm a hátam mögött mondta, hogy szemmel lathatoan fogyom. Azt hitték, hogy beteg vagyok, de valojában soha nem voltam jobb formában. Azota is mondogattam a férjemnek, hogy milyen konnyü volt akkor és csupán most tudatosul bennem, hogy mi történt akkor. Minnél többet vizualizáltam annál jobban éreztem magam a valos életben és minnél jobban éreztem magam annál jobban kezdtem kinézni. Ahogy formálodtam ugy erösödött az önbizalmam, ezek egymást erösitik. Higgyétek el csak a kezdet nehéz.

----------------------------------------

 

Be kell vallanom nekem már egyszer sikerült igy. Ezelött tiz-tizenkét évvel kövér voltam és nagyon álmodozó. Minden este ösztönösen álmodoztam. Akkoriban sokat olvastam, legföképpen vadnyugati történeteket. Elképzeltem magam lovagolva, kockás ingben, magabiztosan. Egyetlen nyári vakácio alatt teljesen megváltoztam, vagány csaj lett belölem. Visszagondolva még mindég hihetetlennek tünik. Sokan kérdezték tőlem hogy csináltam, nem igazán tudtam válaszolni rá. Egy slampos lánybol egy magabiztos, jó kiállásu csaj lettem. Mindez ösztönösen, nem tudtam hogy az álmodozásaim ezt teszik majd. De azota sajnos kiléptem az álmok világábol és most ujra itt vagyok, tulsulyosan elkeseredve. És nagyon nehez vizualizálni. Akkoriban ez nagyon természetes volt, maga a menyország.

-------------------------------------------

 

Sziasztok. Sikerült megvennem a könyvet. Egy nap alatt kiszallitotak. Azota hallgatom a cd-t, figyelek a testemre és jól erzem magam. Mindha elkezdödött volna valami. Könnyü vagyok, nem vagyok éhes és nem gondolok kajára.

-------------------------------------------

 

Sziasztok!
Még új vagyok. Kb. 1 hónapja vettem meg a könyvet, már elolvastam 2x és minden 2. este hallgatom a cd-t is elalvás előtt. Most a napokban vettem észre h bő rám a gatya. . . . és már anyum is mondja h látszik h ment le pár kiló. És nagyon jól érzem magam. . . . tényleg akkor eszem amikor éhes vagyok és kb. csak a harmadát eszem annak amennyit ettem előtte. Én is ajánlom ezt a módszert mindenkinek! Nekem semmilyen diéta nem vált be. . . . és mst mégis úgy érzem h valamit jól csinálok =))) Sok sikert mindenkinek!

-----------------------------------------

 

Szia!

Bocs, az előzőre elfelejtettem válaszolni, csak most jutott eszembe, hogy megint felbukkant az elsők között a fórum :)

Szóval igen, megváltozott az étellel a viszonyom (de hülyén hangzik ez így :D), és nagyon összeszűkült a gyomrom. Az evés kezd újra ösztön lenni, és nem pótcselekvés.

Azóta amúgy sikerült elérnem a -5 kg-ot, nem tudom, hogy stabilan-e, mert már csak hetente mérem magam, de remélem, hogy ennél már csak lejjeb fog menni a súlyom :) Amúgy nem emlékszem, mikor voltam utoljára ennyi :) Lassan fogyok, de nem bánom, mert tényleg mindent megeszek, amit megkívánok az ésszerűség határain belül, és ha lefogytam, nem lehet majd észrevenni a különbséget a "fogyókúrás" és nem fogyókúrás táplálkozásomban, nem lesz nehéz így maradni azután is, hogy már nem célom tovább fogyni.

-------------------------------------------

 

Sziasztok!

-4 kg az eredményem kb. két hónap alatt, amiből egy hónap stagnálás volt. . . (a kilencven napossal kezdtem, de áttértem PM-ra), és előfordult, hogy nem is kellett odafigyelnem az evésre, mert már alapból lassan eszem, és kevés is elég a teltséghez :) Ez tényleg jó :) Olyan kajákat eszem, amiket már több éve nem ettem, és nagyon hiányoztak. Odafigyelek a mennyiségre, de egyáltalán nincs lelkiismeretfurdalásom, ha pl. palacsintát eszem :) Nem vagyok kiéhezve semmire, mert ha valamit megkívánok, csak annyi a dolgom, hogy megvárom, hogy éhes legyek, és szépen lassan jól lakjak vele. Na jó, persze nem csokival, és édességekkel, de volt rá példa, hogy süti volt az ebéd. Érdekesség, hogy mióta bármit megehetek, már többször is "őszintén" megkívántam a nyers salátákat :D Azelőtt csak azért ettem, mert. . .

Csak ajánlani tudom mindenkinek a módszert :)

-------------------------------------------

 

Sziasztok,
Letelt a két hetem. 2, 1 kg mínusz. :-) Az egyedüli nehézséget az jelentette, hogy lassan egyek, mert a kollégáim tempóját akaratlanul felvettem néha. De odafigyelve harmad annyit eszem mint korábban. Csinálom tovább. Legközelebb egy hónap múlva méredzkedem. Mindenkinek sok sikert! Megéri!

-------------------------------------------

 

Törpanyó
Sziasztok! Én új vagyok itt. Épp most sikerült végig olvasnom a hozzászólásokat. :o)))
Én a mult héten találkoztam a könyvvel, és azonnal meg is vettem. A TESCO-ban
Ezért kerestem rá a neten, hogy másoknak mi a vélaménye róla. Így kerültem ide. :o)))
Érdekesek voltak a hozzászólások. Viszont azt nem láttam sehol leírva, hogy miért is sikeres ez a dolog.
Ha nem gond, akkor hozzá teszem a saját véleményem erről.
A rendelő intézetben láttam egy évvel ezelött egy rövid filmet egy orvosról, aki fogyasztással foglalkozik itt MAgyarországon. Ott hallottam előszőr arról a technikáról, hogy csak akkor egyen az ember, amikor megéhezik.
A magyarázat az volt, hogy hiába eszel keveset, vagy megadott ételeket, addig, amíg nem éhezel meg, addig a szervezeted nem termel inzulint, és így nem tudsz fogyni, vagy legalábbis lassabban.
Meg is próbáltam, de nehéz volt ezekre a dolgora oda figyelni. (Főleg, amikor főz az ember. . :o))
És akkor jött a McKena módszer! :o))) Nagyon tetszett, hogy ötvözte ezt a tudást, az agykontrollos módszerekkel, és az ön hipnózissal is.
Nagyon nagy kíváncsisággal várom az eredményeket!
Én az első két éjjel végig hagytam menni a kazettát. . .
Viszont már csak napi kétszer hallgatom meg.
Jelenleg nem akarom elkiabálni, de nem tudom megenni az eddig megszokott mennyiség felét sem.
Viszont mielött olvastam volna a könyvet, el kezdtem a búzalisztet kiiktatni az életemből. Nem csak a kenyérféléket, de a sűrítéseket is rizs liszttel, és keményítővel sűrítem.
Kb. két hete csinálom, és a narancsbőröm határozottan kezd kisimulni!
Szóval nagy reményeket táplálok, és remélem, hogy nem fogok csalódni ismét. :o)))

--------------------------------------

 

Grat! Látjátok, hogy megy ez?
Lassacskán nálam is mennek lefelé a kilók, de a legjobb az egészben az, hogy már nem zabálom magam halálra.
Elkezdődött nálam a vizsgaidőszak és ez korábban azzal járt, hogy esténként tanulás alatt minden lehetséges dolgot magamba tömtem. Most nem. Nem is vágyok rá. Tök jó! :D
Hajrá!

---------------------------------

 

Sziasztok! Én kb 2 hónapja tartom be az elveket, vagyis már nem is nagyon figyelek rá, automatikusan kevesebbet eszek. Ez idő alatt már 6 kiló lement és folyamatosan fogyok, persze edzem is mellette. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom.

----------------------------------

 

Pontosan egyénfüggő. És attól függ a testednek mi az egészséges fogyás, meg tulajdonképpen ez nem fogyókúra, mert ez egy nagyon egyszerű dolog ami hathat az életmódodra , ha akarod. Nem hittem volna, de egyszerűen nem vagyok éhes. Figyelem, hogy mikor vagyok éhes, és egyáltalán nem vagyok az. Reggelente futok, még csak most kezdtem, de nagyon jó! Ha eredményeket érek el, akkor tuti , hogy ajánlani fogom mindenkinek :)

------------------------------------------

 

szia
Én még csak 3 hete kezdtem, két hét alatt 1 kg. De sokkal kevesebbet eszek, és sokkal jobb a közérzetem

-------------------------------------------

 

Fúha! 22 kg az nagyon sok! Gratulálok! :)
Kell egy kis idő, mire "elsajátítod" a módszert (mikor vagy éhes, mikor laktál jól. . stb. ), de ha ez megvan onnantól kezdve gyerekjáték. Nem kell számolni és egy idő után semmire nem kell majd odafigyelned, minden jön magától. Csak ajánlani tudom. Kezdetben én is kételkedtem egy kicsit, amikor rátaláltam a fórumra. A könyv viszont teljesen átmosta az agyam és azóta mindenkinek csak ajánlgatom a dolgot a környezetemben. :)

-------------------------------------------

 

Igen, van. Bár változó, hogy kinél mennyi ment le és az is, hogy mennyi idő alatt. Én 4 hónap alatt kicsit több, mint 4 kilót adtam le és ez centiben is mérhető (de gondolom ez függ attól is, hogy az ember mennyi felesleget cipel magával).

Kell egy kis idő, amíg átáll a szervezeted és előfordulhat, hogy azt érzed majd, nem történik semmi. Némi akaratra szükség lesz, de meghozza a gyümölcsét :)
Hajrá!

-------------------------------------------

 

-3,7 kg kicsivel több, mint 3 hónap alatt. Centiben ez -2cm derékról, csípőről és combról. Én is lassan fogyok, de nem bánom csak menjenek lefelé a kilók :)
--------------------------------------

 

Törpanyó
Sziasztok!
Rég jártam erre. Megígértem, hogy beszámolok a fejleményekről.
Azóta sem eszem búzalisztből készült dolgokat egyáltalán.
A lényeg viszont, hogy majdnem két hónap alatt le ment 2,7
kg! Nem voltam éhes, és volt egy hét vissza esésem is. De hamar vissza álltam megint a megszokott kerékvágásba,
Úgy vettem észre, hogy igazán most állt át a szervezetem . Nem tudok már gyorsan falni, és talán a negyedét tudom megeni annak, mint elötte. Sokkal jobban kívánom a zöldségeket, és kenyeret, vagy kenyér félét egyáltalán nem!
Természetesen minden nap meghallgatom legalább egyszer a CD-t. De, ha van időm, akkor többször is. :o)))
Kevéske mozgást is végzek. Mell. has, comb, és fenék izmokat erősítek egyenlőre.
Remélem, hogy sokan vagytok akiknek be jött ez a életmód váltás.
Sok sikeres beszámolót várok itt az oldalon! :o)))
Hajrá lányok! :o))))