Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Önhipnózis diéta

Ahogy a gondolataid befolyásolják a testedet, tested is hatással van a gondolataidra. Az éhség vagy a szomjúság bizonyos érzelmeket gerjeszt benned, vagy gondolatokat, képeket hoz létre az elmédben. Néha azonban zavar keletkezik a rendszerben, például egy lelki sérelem összekeveredik az "enni akarok" érzetével. Az önhipnózis-diétával épp ezeket a hatásmechanizmusokat fogjuk feltárni és kezelni.

Metafórák szóképek csapdája, kihasználása.
Amikor ételt látok, mindig arra gondolok milyen jó lenne egyet meditálni. Amikor valakit enni látok, mindig arra gondolok, milyen jó volna beszélgetni egy érdekes személlyel.

A gondolatok maguk is dolgok. Valóságosak. Bár nem látod őket, tudod, hogy léteznek.

Még aznap este az ágyban fekve azt sugallta magának, hogy gyomorszűkítő műtéten esett át, és ezentúl minden étel csak úgy átmegy rajta. Aztán elképzelte, hogy milyen lehet ezzel a módszerrel fogyni.
Pár nap múlva hasmenés jelentkezett nála, és folyton a vécére kellett rohangálnia. Margie megértette, miért kellett minden egyes étkezés után a vécére sietnie. Ugyanúgy érezte magát, mint azok, akiket a tévében látott.

A következő években, valahányszor csak úgy érezte, hogy súlya egy kis korrekcióra szorul, elvégezte magán a képzeletbeli gymorszűkítő műtétet.

Olyan háttérzajról vagy belső érzetről (fájdalom, viszketés) van szó, amely segít mélyebben ellazulni.

Életszerűen elképzelte, ahogy beállítja kívánt testsúlyát egy termosztátszerű készüléken, amely pontosan mérte a kilókat.
Észrevette, hogy amikor a mérleg többet mutatott a kelleténél, elkezdte kívánni a gyümölcsöket és a zöldséget, és megfeledkezett az édességről. Ilyenkor a mozgáshoz is több kedve volt, és még az étkezés befejezése előtt jóllakott.
Mintha a testben lenne egy automatikus szabályozó, amely mindig a kívánt súlyhoz igazítja a működését.

Tökéletes elme, tökéletes súly
Jelenlegi tested eddigi gondolataid és hiedelmeid eredménye. Életmódod által valóra váltottad őket.

Képzeletben egy esküvőn táncolt 42-es ruhájában, amely tökéletesen simult az alakjára. A férfi vendégek sorban álltak, hogy felkérhessék, és bókokkal halmozták el.
Az orvos arra kérte, hogy egy hónapig minden nap végezze el ezt a képzeletbeli gyakorlatot.
Egy hónap múlva négy kilót fogyott. Kiderült, hogy nagyon is sok a változás Ginny táplálkozási szokásaiban. Újabban naponta jár sétálni, lift helyett inkább a lépcsőn közlekedik. Felhagyott a nassolással és a gyorsételekkel.

Önszeretet
Természeted és személyiséged saját magaddal kapcsolatos érzéseidet tükrözik

Ezek a szavak Lisa eszébe juttatták azokat az időket, amikor ... Boldogan emlékezett vissza... Abban a pillanatban tudta, mit kell tennie.

Az ideák, a gondolatok és a meggyőződések kiszorulhatnak a tudatból, ez azonban még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a testből (tudatalatti) is kiszorulnak.

Miután Mary megtalálta a probléma gyökerét tudta, hogy min kell változtatnia.

Az önhipnózis segítségével elképzelte, hogy derékbősége mindössze 87 cent. Azt is el tudta képzelni, hogy bemegy egy elegáns férfiruhaüzletbe, drága, 87-es derékbőségű nadrágot próbál fel, és közben egy háromrészes tükörben csodálja magát. Alex végül képes volt úgy érezni, mintha 87-es nadrágot viselne, mintha valóban 87-es lenne a derékbősége. A továbbiakban 3 héten át naponta több alkalommal felidézte elméjében ezeket a képeket és a hozzájuk kapcsolódó érzéseket.

Fizikai éhség - orális éhség - érzelmi éhség

Az ételhez fűződő szerelmi viszonyod táplálása

Elmesélte, hogy rendszeresen gyakorol, az esti étkezések előtt mindig elfogyasztva egy-egy képzeletbeli fénylő kalapos gombát. Ez pedig olyan csodálatos jólakottságérzéssel tölti el, hogy bőven megelégszik egy könnyű és csekélyke mennyiségű estebéddel.

Írd le!
Mindig írd le a naplódba, milyen reális célokat látsz magad előtt! Az írott szónak -ahogy a kimondottnak is- varázsereje van. Foglald a célokat megerősítésekbe, amelyekkel kifejezheted, amit el akarsz érni.